Broadway Songbook: George Gershwin, Cole Porter & Stephen Sondheim

Karosi Júlia Broadway hangulatot idéző koncert sorozatát először 2016-ban hallhatta a közönség. Ekkor jelent meg az énekesnő „Love Is Here to Stay” című lemeze, amely George Gershwin ikonikus zenei világába kalauzolta az érdeklődőket. Az est során a legismertebb Gershwin-dallamok mellett helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is, és még magyar nyelvű dalt is hallhat a közönség. A koncert a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a Karosi Júlia Quartet előadásának, valamint Fenyvesi Márton hangszereléseinek köszönhetően a dalok hangzása egyedi, modern, és különleges. A Gershwin est műsorából készült LIVE lemez, a zeneszerző születésének 120-dik évfordulója alkalmából jelent meg.

2019-ben a Gershwin Songbook Cole Porter műveivel bővült, a tehetséges fiatal hangszerelő: Szabó Illés közreműködésében.

2022-ben ismét bővül az illusztris zeneszerzők sora, Stephen Sondheim világába nyerhetünk bepillantást a nagyszerű énekesnő és zenekara tolmácsolásában. Sondheim dalai sokak számára ismerősek lehetnek filmekből és Broadway musical-ekből egyaránt. Sondheim dalai egyszerű, ámde karcos életigazságokat, érzéseket hordoznak magukban, mely az énekesnő kifinomult hangjával és zenei világával párosulva azonnal magával ragadja a hallgatóságot.